Projekt Muzyka Bez Granic

Prosimy o wsparcie w uruchomieniu nowego projektu terapeutycznego Muzyka Bez Granic. Terapia muzyką jest znana a jej sukcesy są szeroko udokumentowane. Podstawowym środkiem oddziaływania w muzykoterapii jest dźwięk – muzyka, która często jest wyzwalaczem i katalizatorem przeżyć i emocji. Teraz mamy możliwość pełnej Integracji Sensorycznej (jednej z najskuteczniejszych metod w terapii). Wszystkie zmysły są stymulowane jednocześnie dzięki innowacyjnemu instrumentowi MusicON – projektu Kamila Laszuka nagrodzonego na wielu światowych, prestiżowych wystawach designerskich. Wspieramy jednocześnie polską innowacyjność i produkcję.

PARTNERZY PROJEKTU

Budżet całego projektu to 61.698 PLN

mamy już: 17.839,53 PLN

Wesprzyj  nasze dzieci, pomóż w zbiórce na urządzenie terapeutyczno-edukacyjne MUSICON!

Do tej pory zebraliśmy 28,91% potrzebnej kwoty

Jeśli chcesz wesprzeć tą inicjatywę prosimy o wpłatę na konto

mBank 93 1140 2004 0000 3502 7712 4049 w treści wpisując Muzyka Bez Granic

Budżet całego projektu to 61.698 PLN

Taki budżet pozwoli na zakup dwóch instrumentów Musicon Pro oraz sfinansowanie 250 godzin terapii grupowych i indywidualnych dla dzieci. Pozostałą kwotę przeznaczymy na 50 zajęć grupowych w przedszkolach powiatu bydgoskiego. Terapie oraz zajęcia w przedszkolach będą zrealizowane w ciągu całego 2018 roku. Jeżeli uda się zebrać więcej środków będziemy kontynuować projekt w kolejnych latach lub w miarę możliwości zwiększymy ilość terapii w ciągu roku

Koordynator projektu: Cezary Łukaszewicz tel. 691 014 220
Termin projektu: 2017-2019

Faza projektu - zbiórka trwa! Pierwszy MUSICON jest już u nas!!

Zbieramy na drugi egzemplarz i terapie dla dzieci.

Jeśli Twoja firma chce zostać Fundatorem Projektu skontaktuj się z nami. Wesprzyj dzieciaki z naszego regionu - umieścimy logo Twojej firmy jako Fundatora Projektu :-)

Projekt MUSICON Muzyką Programujemy Lepszą Przyszłość

W ramach konkursu: 6/2019 Wspieranie zajęć rozwojowych dla dzieci i młodzieży zagrożonych wykluczeniem społecznym ogłoszonym przez: Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego- Departament Spraw Społecznych - Biuro Wsparcia i Przeciwdziałania Wykluczeniu Społecznemu realizujemy projekt Musicon Muzyką Projektujemy Lepszą Przyszłość.

Zajęcia odbywają się w dwóch grupach wiekowych: dla dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat, i w wieku wczesnoszkolnym 6-10 lat. W każdej grupie wiekowej w lekcjach będą utworzone 2 podgrupy po 5 dzieci. Każda podgrupa weźmie udział w 10 lekcjach.

Lekcje dla dzieci z grupy w wieku przedszkolnym ukierunkowane są na rozwój i wprowadzenie poprzez zabawę z muzyką do matematyki i podstaw programowania. Lekcje dla dzieci w wieku wczesnoszkolnym pozwolą na poszerzenie wiedzy z zakresu matematyki, fizyki i programowania. Wszystkie dzieci w wyniku pracy z grupach będą uczyły się współpracy i doskonaliły umiejętności społeczne.

Uwaga!!! Trwa nabór uczestników projektu do drugiego etapu projektu!!

Pobierz ankietę kwalifikacyjną i regulamin Wypełnione dokumenty wyślij na adres fundacja@otcbezgranic.pl

Koordynator projektu Lidka Kluszczyńska tel. 690 080 274.
Termin projektu Wrzesień -Listopad 2019

Chcemy, aby ten projekt trwał cały czas. Jeśli chcesz wesprzeć tą inicjatywę prosimy o wpłatę na konto mBank 93 1140 2004 0000 3502 7712 4049 w treści wpisując Muzyką Programujemy Lepszą Przyszłość.

Jeśli Twoja firma chce zostać Fundatorem Projektu skontaktuj się z nami. Razem z Tobą określimy liczbę dzieci i ilość terapii jakimi zostaną objęte. Wesprzyj dzieciaki z naszego regionu - umieścimy logo Twojej firmy jako Fundatora Projektu :-)

FUNDATOR PROJEKTU

Projekt Hulanie w Rozmiarze XXL

DZIŚ STAWIAMY NA EDUKACJĘ ZDROWOTNĄ
Fundacja OTC wraz z Radą Osiedla Nowy Fordon, która jest fundatorem tego przedsięwzięcia, serdecznie zapraszają na niecodzienną wycieczkę edukacyjną na hulajnogach.
Dlaczego na hulajnogach?
Mało kto wie, że ten środek transportu jest również formą rehabilitacji, gdyż nie obciąża stawów, zatem zalecany jest nawet po operacji kolan czy bioder. Jest doskonałym sposobem aby z przyjemnością trenować wszystkie partie mięśni.
"Hulanie" zalecane jest przez fizykoterapeutów gdyż ćwiczymy mięśnie pośladków, kolan, karku, klatki piersiowej, pleców, miednicy, ud i brzucha, a także przez diabetyków ponieważ przyśpiesza spalanie tłuszczu.
Również ma walory kardiologiczne z uwagi na głębsze oddychanie, zwiększające pojemność płuc, zwiększoną ilość dostarczanego tlenu i ukrwienia serca.

Partnerem projektu jest hulajnogi.bydgoszcz.pl

Chcemy kontynuować ten projekt w 2019 roku. Jeśli chcesz wesprzeć tą inicjatywę prosimy o wpłatę na konto mBank 93 1140 2004 0000 3502 7712 4049 w treści wpisując Hulanie XXL

FUNDATOR PROJEKTU

Fundacja O To Chodzi Edukacja Bez Granic

siedziba:

ul. Zygmunta Augusta 20, 85-082 Bydgoszcz

wejście i parking od ul. Warszawskiej

NIP: 5542936522, REGON 363911766, KRS 0000602773

Tel. 690 080 274 e-mail: fundacja@otcbezgranic.pl

Konto Bankowe

mBank                93 1140 2004 0000 3502 7712 4049

Fundacja O To Chodzi Edukacja Bez Granic

Kontakt z Konsultantem

Zadzwoń Do Nas

Lub napisz
na nasz adres fundacja@otcbezgranic.pl

Przekaż darowiznę i pomóż dzieciom!!!

KRS   0000602773