Projekt Muzyka Bez Granic

Prosimy o wsparcie w uruchomieniu nowego projektu terapeutycznego Muzyka Bez Granic. Terapia muzyką jest znana a jej sukcesy są szeroko udokumentowane. Podstawowym środkiem oddziaływania w muzykoterapii jest dźwięk – muzyka, która często jest wyzwalaczem i katalizatorem przeżyć i emocji. Teraz mamy możliwość pełnej Integracji Sensorycznej (jednej z najskuteczniejszych metod w terapii). Wszystkie zmysły są stymulowane jednocześnie dzięki innowacyjnemu instrumentowi MusicON – projektu Kamila Laszuka nagrodzonego na wielu światowych, prestiżowych wystawach designerskich. Wspieramy jednocześnie polską innowacyjność i produkcję.

PARTNERZY PROJEKTU

Budżet całego projektu to 61.698 PLN

mamy już: 17.839,53 PLN

Wesprzyj  nasze dzieci, pomóż w zbiórce na urządzenie terapeutyczno-edukacyjne MUSICON!

Do tej pory zebraliśmy 28,91% potrzebnej kwoty

Jeśli chcesz wesprzeć tą inicjatywę prosimy o wpłatę na konto

mBank 93 1140 2004 0000 3502 7712 4049 w treści wpisując Muzyka Bez Granic

Budżet całego projektu to 61.698 PLN

Taki budżet pozwoli na zakup dwóch instrumentów Musicon Pro oraz sfinansowanie 250 godzin terapii grupowych i indywidualnych dla dzieci. Pozostałą kwotę przeznaczymy na 50 zajęć grupowych w przedszkolach powiatu bydgoskiego. Terapie oraz zajęcia w przedszkolach będą zrealizowane w ciągu całego 2018 roku. Jeżeli uda się zebrać więcej środków będziemy kontynuować projekt w kolejnych latach lub w miarę możliwości zwiększymy ilość terapii w ciągu roku

Koordynator projektu: Cezary Łukaszewicz tel. 691 014 220
Termin projektu: 2017-2018

Faza projektu - zbiórka rozpoczęta! Pierwszy MUSICON jest już w drodze!!

Dotrze do nas pod koniec stycznia 2019r.

Jeśli Twoja firma chce zostać Fundatorem Projektu skontaktuj się z nami. Wesprzyj dzieciaki z naszego regionu - umieścimy logo Twojej firmy jako Fundatora Projektu :-)

Projekt TERAPIE PÓŁ NA PÓŁ!!!

Centrum Terapii CENTS z Bydgoszczy jest grantodawcą tego projektu i pokrywa 50% kosztów terapii dla dzieci ze zdiagnozowanym autyzmem wysokofunkcjonującym (koniecznie w normie intelektualnej) lub zespołem Aspergera.

Programem terapii objęta będzie grupa 5 dzieciaków!!! Każde z nich skorzysta z 10 dofinansowanych terapii Integracji Sensorycznej lub EEG BioFeedback i jednomiesięcznej serii grupowych zajęć TUS (Trening Umiejętności Społecznych).

Uwaga!!! Trwa nabór uczestników projektu!! Pobierz ankietę kwalifikacyjną i wykaz dokumentów Wypełnione dokumenty wyślij na adres fundacja@otcbezgranic.pl

Koordynator projektu Lidka Kluszczyńska tel. 690 080 274.
Termin projektu Listopad-Grudzień 2017

Terapie IS/EEG Biofeedback                 terminy ustalane indywidualnie

Spotkania TUS                                    terminy do ustalenia w późniejszym terminie

Grupa wsparcia dla rodziców 12.11.2017 i 10.12.2017  od 17:00 do 19:00

Chcemy, aby ten projekt trwał cały czas. Jeśli chcesz wesprzeć tą inicjatywę prosimy o wpłatę na konto mBank 93 1140 2004 0000 3502 7712 4049 w treści wpisując Terapie pół na pół

Jeśli Twoja firma chce zostać Fundatorem Projektu skontaktuj się z nami. Razem z Tobą określimy liczbę dzieci i ilość terapii jakimi zostaną objęte. Wesprzyj dzieciaki z naszego regionu - umieścimy logo Twojej firmy jako Fundatora Projektu :-)

FUNDATOR PROJEKTU

Projekt Hulanie w Rozmiarze XXL

DZIŚ STAWIAMY NA EDUKACJĘ ZDROWOTNĄ
Fundacja OTC wraz z Radą Osiedla Nowy Fordon, która jest fundatorem tego przedsięwzięcia, serdecznie zapraszają na niecodzienną wycieczkę edukacyjną na hulajnogach.
Dlaczego na hulajnogach?
Mało kto wie, że ten środek transportu jest również formą rehabilitacji, gdyż nie obciąża stawów, zatem zalecany jest nawet po operacji kolan czy bioder. Jest doskonałym sposobem aby z przyjemnością trenować wszystkie partie mięśni.
"Hulanie" zalecane jest przez fizykoterapeutów gdyż ćwiczymy mięśnie pośladków, kolan, karku, klatki piersiowej, pleców, miednicy, ud i brzucha, a także przez diabetyków ponieważ przyśpiesza spalanie tłuszczu.
Również ma walory kardiologiczne z uwagi na głębsze oddychanie, zwiększające pojemność płuc, zwiększoną ilość dostarczanego tlenu i ukrwienia serca.

Partnerem projektu jest hulajnogi.bydgoszcz.pl

Chcemy kontynuować ten projekt w 2019 roku. Jeśli chcesz wesprzeć tą inicjatywę prosimy o wpłatę na konto mBank 93 1140 2004 0000 3502 7712 4049 w treści wpisując Hulanie XXL

FUNDATOR PROJEKTU

Fundacja O To Chodzi Edukacja Bez Granic

siedziba:

ul. Zygmunta Augusta 20, 85-082 Bydgoszcz

wejście i parking od ul. Warszawskiej

NIP: 5542936522, REGON 363911766, KRS 0000602773

Tel. 690 080 274 e-mail: fundacja@otcbezgranic.pl

Konto Bankowe

mBank                93 1140 2004 0000 3502 7712 4049

Fundacja O To Chodzi Edukacja Bez Granic

Kontakt z Konsultantem

Zadzwoń Do Nas

Lub napisz
na nasz adres fundacja@otcbezgranic.pl

Przekaż darowiznę i pomóż dzieciom!!!

KRS   0000602773